De wolf van Askram

Chadli Skarmi, een geboren en getogen Amsterdammer, blinkt niet alleen uit op school, maar is ook een groot voetbaltalent. De toekomst lacht hem tegemoet, maar hij worstelt met het feit dat hij continu in de schaduw van zijn succesvolle vader moet leven. Met een vwo-diploma en een contract voor vijf jaar bij Ajax op zak, zoekt hij zijn grootouders op in Askram, een dorp in het Marokkaanse Rifgebergte. Chadli’s voornemen om in Askram tot rust te komen na een hectisch examenjaar, ontaardt in een huiveringwekkend avontuur.

Inkijkexemplaar

U kunt hier de eerste zeven pagina’s van het boek lezen.

inkijkexmplaar

Reviews

Waanzinnig debuut!

26 november 2021

Bentohami is erg goed in het uiterst secuur weergeven van gevoelens en situaties, waardoor je als lezer het gevoel krijgt er daadwerkelijk bij te zijn. Het water liep me in de mond toen ik de passages over zijn favoriete Marokkaanse Tajine las. Maar ook de discussies met opa en de gesprekken met oma geven de lezer een heel apart gevoel. Het boek bevat vrijwel alles en dat in slechts 224 pagina’s. Het is ook mooi om eens te lezen waar een derde generatie Marokkaanse Amsterdammer mee worstelt in het leven. Dat zijn blijkbaar hele andere issues dan die we al kennen. Erg knap beschreven!!

Joris Verhoef

Geweldig boek!

26 november 2021

Heerlijk boek om te lezen. Binnen 2 dagen uitgelezen. Goed en spannend geschreven door de schrijver. Hoop op een vervolg,deel 2! Ben grote fan. Echt een aanrader!

Layla41

Prachtig boek!

13 november 2021

Prachtige, meeslepende debuutroman. Het schuldig of niet schuldig blijft tot het laatste moment onzeker en daardoor spannend. De schrijver biedt ook een blik op het leven in het dorp Askram. De religieuze, culturele, en sociale verhoudingen worden goed in beeld gebracht. Knap!

Chobe Cajero

Goed, makkelijk, meeslepend en spannend boek

10 november 2021

Het is zo’n boek wat je in een keer wilt uitlezen, wegleggen maakt je nieuwsgierig naar wat er nu gaat gebeuren. Leest lekker, en meeslepend leuk geschreven. Geen ingewikkelde schrijfstijl.

Gelukkig komt er een vervolg. !!

MEZ1978

Leuke boek!

9 november 2021

Nou kan ik mij vaak niet goed concentreren als het gaat om boeken lezen, maar dat heb ik met dit boek totaal niet zo ervaren. Ik heb het elke dag gelezen en kon zelfs tot diep in de nacht verder gaan, wetende dat ik de volgende dag gewoon moest werken.

Als je het leest lijkt het net of je er echt bij bent. Het is een boek dat je niet wilt neerleggen, omdat je je telkens afvraagt, wat er nou gaat gebeuren.

Heerlijk boek!

KarimaelG

Meespelend verhaal

16 oktober 2021

Het boek leest heerlijk weg! Je wordt als lezer meteen meegenomen in de verschillende verhaallijnen en leeft middels de beschrijving van de details daadwerkelijk mee met alle personages, waardoor je even vergeet dat je slechts een lezer bent. Als Marokkaanse Nederlander zijn ook inmens veel zaken herkenbaar en vertrouwd. Ik kan niet wachten op het vervolg en ik weet zeker dat het wederom niet zal teleurstellen!

Samira Challiui

Heerlijk boek

16 oktober 2021

Het boek leest heerlijk weg! Je wordt als lezer meteen meegenomen in de verschillende verhaallijnen en leeft middels de beschrijving van de details daadwerkelijk mee met alle personages, waardoor je even vergeet dat je slechts een lezer bent. Als Marokkaanse Nederlander zijn ook inmens veel zaken herkenbaar en vertrouwd. Ik kan niet wachten op het vervolg en ik weet zeker dat het wederom niet zal teleurstellen!

SamiraChalliui

When you start reading you won’t be found until you finished.

11 oktober 2021

Een prachtig verhaal waarin je gevoelens en verbeelding de vrije loop krijgen. Vanaf zin een spring je op een voort denderende trein zonder noodrem. Het leest zo makkelijk en meeslepend, dat het weg leggen van het boek nog lastiger is als het loslaten van de roes waar de schrijver je in weet te vangen. In een woord Top!

ZaggieH

Bevroren in de schaduw van zijn vader

30 september 2021

Als fervent lezer ben ik altijd best sceptisch als het gaat om een debuutroman. De ervaring leert dat het debuut de verdere schrijfcarrière maakt of breekt. Eenmaal begonnen aan dit boek, was ik dan ook best nieuwsgierig of het schrijftalent net zo prominent aanwezig zou zijn bij de beste man als zijn talent en passie voor het dokterschap. Sinds gisteren heb ik het boek uit en ik moet zeggen dat ik in tijden niet zo positief verrast ben geweest door boeken van dit genre. Het boek bevat eigenlijk vrijwel alle elementen om het tot een succes te maken. De Amsterdamse Marokkaan Chadli neemt je mee in zijn wonderlijke wereld vol avonturen in het geboortedorp van zijn grootouders. Avonturen waardoor je als buitenstaander af toe toch echt aan het denken wordt gezet. Niet alleen omdat je een inkijkje krijgt in de Marokkaanse wereld, maar ook omdat deze avonturen eng genoeg werkelijkheid zouden kunnen zijn. Ik hoop oprecht dat we in de toekomst meer boeken van Abdelali kunnen verwachten. Hij heeft er in ieder geval een fan bij.

Teunis Blijckvelt

Chirurgische precisie!

29 september 2021

De wolf van Askram is een roman geschreven met veel passie voor Askram. Prachtig verhaal met enorm veel spanning. Dit heeft er voor gezorgd dat ik met twee dagen het boek uit had! Door de makkelijk schrijfstijl en het boeiend verhaal stop je niet met lezen. Chadli is een jongeman die veel avonturen mee maakt en voor zijn rust naar Askram ging. Uiteindelijk is er van die rust weinig overgebleven… Aanrader voor jong en oud! Een boek geschreven met chirurgische precisie! Ik kijk uit naar het tweede deel met Latifa!

Yasssinne

Wat een boek!

28 september 2021

Dit is een onvoorstelbaar indrukwekkend debuut, niet alleen vanwege het verhaal, maar misschien wel vooral vanwege de geweldige stijl. Het boek is zo prachtig geschreven en leest als een trein. Het is voor iedereen te begrijpen. Het is zeer de moeite waard en zou dan ook door iedereen gelezen moeten worden. Ik kijk nu al uit naar Bentohamis volgende boek!Enorm onder de indruk!

Floris Liebregts

Grandioze debuutroman!

27 september 2021

Een fascinerend boek, literatuur. Ik was er in gevangen en las het in één middag uit. Een jonge Amsterdamse jongen van Marokkaanse komaf beschrijft zijn jarenlange innerlijke strijd met zijn ware ik. Hij betaalt duur lesgeld voor relativiteitszin: “Toen zag ik pas in dat ik al die

jaren met de verkeerde ogen had gekeken en blind was geweest voor alles wat ik had.”

Evert1968ASD

Prachtig verhaal

26 september 2021

Onwijs goed geschreven, meeslepend en spannend.

Neun

Een absolute aanrader!

25 september 2021

Prachtig boek dat verfilming waard is! Spannend, meeslepend, diepgaand en ook nog eens erg mooi geschreven. Als dit zijn debuutroman roman is, dan kunnen we van deze schrijver nog veel verwachten.

MaartenGerdes1953

Alles en niets is waar..

25 september 2021

Een prachtig geschreven boek door iemand die dat ook als enige op deze manier kan schrijven! Een verhaal met een veel groter betekenis dan aangegeven en simpelweg gevolgd moet worden! Op naar deel 2, Chapeau!

LaPerla1980

Zéér goed boek!

25 september 2021

In één ochtend uitgelezen en dat is denk ik alleszeggend. Als deze man net zo goed opereert als dat hij schrijft, dan weet ik hem te vinden mocht het nodig zijn. Wat een mooi verhaal en zo goed geschreven ook!

MarjoleinK79

Een must-read!

23 september 2021

Al vanaf het moment van aankondigen dit boek gereserveerd. Nu sinds een aantal dagen eindelijk binnen en vrijwel meteen uitgelezen! Een mooi en spannend boek over een jongen die vanaf het begin van het verhaal al belandt in een spannende situatie. Een situatie waar je door de gedetailleerde beschrijving ervan, erg betrokken raakt en even vergeet dat je je niet in Marokko, Askram bevindt maar gewoon op de bank in Nederland. Los van het verhaal heb ik ook nog wat interessante dingen kunnen leren over de Marokkaanse cultuur. Al met al een echte aanrader!

Dinand1983