WIE IS ABDELALI BENTOHAMI?

Als kind droomde Abdelali (Amsterdam, 1978) ervan om arts te worden. Die droom ontstond toen hij als vijfjarig jongetje met zijn vader langs het lokale ziekenhuis van Al Hoceima (Marokko) wandelde. De beelden van arme mensen, die voor de poort van het ziekenhuis stonden te dringen, maakten diepe indruk op hem. Hij werd (trauma)chirurg en in 2010 richtte hij de medische hulporganisatie Santé Pour Tous op. Met Santé Pour Tous organiseerde hij tientalle medische missies in Marokko en werden reeds duizenden patiënten geopereerd. Het voornemen is om een eigen ziekenhuis in Marokko op te zetten.

Abdelali promoveerde in 2021 op de behandeling van polsbreuken. Zijn proefschrift getiteld Fractures of the distal radius Epidemiology, treatment and outcome is voor collegae en medisch studenten op aanvraag verkrijgbaar.

Auteur

Abdelali is zich de laatste jaren gaan toeleggen op het schrijven van romans met veel autobiografische elementen. Op zijn pad van Amsterdams “straatjochie” tot chirurg en succesvol ondernemer, heeft Abdelali veel gezien en meegemaakt. Deze gebeurtenissen bundelt hij in zijn boeken, met als doel een boodschap of les mee te geven aan de lezer. De wolf van Askram is zijn debuutroman.